Hazánk bajban van. Újabb megszorításokra készül a kormány. Legalábbis ez a hír terjeng az éterben.

Ebben nincs is semmi meglepő. Ha nem takarékoskodunk, nem fejlődhetünk. Tehát  nem az elérendő cél a hibás, hanem a végrehajtás módszere. Mint minden alkalommal, most sem azokat szorítják majd meg, akiknek talán az egész helyzet köszönhető. Milliárdokkal hencegő vezetők, valós anyagi helyzetüket letagadó politikusok, a Rózsadomb elitjei. Ezen csoportokat valahogy kikerüli a válságkezelő program. Mondhatni a törvény felett állnak.
A rendszer megszorítások címszóval elveszi a kisemberek jövedelmét, közben a gazdagabb réteg csak gyarapodik, és terjeszkedik. Mivel a média hajlamos elferdíteni a tényeket, a közép és kisréteg ebből szinte semmit sem vesz észre. Tisztességesen adóznak, próbálnak megélni és eltartani az eliteket. "Hisz rájuk szükség van." Tökéletes példa erre a Magyar Nemzeti Bank elnökének havi bruttó fizetése.

Egy barátom ekképpen foglalta össze helyzetünket: " Az országban csak a hazugok, tolvajok, csalók élnek meg, jutnak feljebb és feljebb. A tisztességes embereknek sokszor pedig esélyük sincs." Nos, van benne valami!

Szerző: L.Kriszta  2010.07.20. 11:08 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatok-kl.blog.hu/api/trackback/id/tr422163168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V.É. 2010.08.12. 19:29:39

Új írások? Várom...
süti beállítások módosítása